1 Mart 2019 Cuma

Laminat Parke Nedir?



İlk kez 1977 yılında İsveç’te geliştirilen laminat parke, 1980’de pazara çıkmıştır. Bu yeni parke türü, Avrupa’daki diğer ülkelere de hızla yayılmıştır. İlk yıllarında laminat parkeler bugünkü kadar kaliteli değildi – ama devam eden geliştirme çalışmaları sayesinde, 1980’lerin sonuna kadar gözle görülür iyileşmeler kaydedildi. Bugün, laminat parke dünya genelindeki en popüler zemin döşeme malzemesi ve Krono Flooring GmbH, Lampertswalde ise küresel pazarın liderlerinden biridir. 1980’lerden beri değişmeyen bir şey varsa o da, laminat parkenin bileşimidir.

Laminat parkenin genel bileşimi, üç katmandan oluşur. Laminatın taban katmanı, tabanın altında yer alan, yapısal stabiliteyi arttıran ve bir nem bariyeri görevi gören su geçirmez bir katmandır. Kalın, orta katman ahşap kompozit bir tabandır. Laminat parkenin en üst atmanı ise, üretim işlemine bağlı olarak, birden fazla katmandan oluşabilen aşınma yüzeyi ve dekoratif katmandır. Yüzey kaplaması, sert ve dayanıklı bir yüzey sağlamak üzere, özel yapay reçine ile işlem görmüş selülozdan oluşmaktadır. Özellikle yüzeyde,kalitesiz bir laminat parke ile

Krono Original® yüksek kaliteli laminatı arasındaki farklar daha da belirgin hale geliyor. Özellikle de desende: iyi bir laminat parke konfor hissi sağlar ve doğal görünümlü bir doku sunar. Aynı zamanda, laminat parkenin kaliteli yüzey kaplaması birçok avantaj sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder