1 Mart 2019 Cuma

Laminat Parke Nedir ve Özellikleri Nelerdir



Laminat parke günlük hayatta iç mekanlarda en çok karşılaşılan parke türlerindendir. Yapay bir parke türüdür. Aslında parke olarak adlandırılması da tartışılır bir durumdur ve zemin kaplama malzemesi olarak adlandırılması daha uygun denilebilir. Laminat parkeler genellikle 4 kat malzemeden oluşmaktadır. En altta denge kağıdı katmanı bulunur.

İkinci katman olarak MDF (Medium Density Fiberboard) veya HDF (High Density Fibreboard) dediğimiz orta yoğunlukta veya yüksek yoğunlukta lif levha malzemeleri kullanılmaktadır. MDF ve HDF üstüne tekrar bir kağıt tabakası ve bu tabakalar üzerine en üst katman olan cila tabakası katmanı yapılır. Yüksek basınç altında ve kimyasal etmenlere maruz kaldıkların doğal parke değillerdir. Laminat parkelerin avantajlı özellikleri; Kalitesine bağlı olarak güneşte solmalar meydana gelmez ve en üst katmandaki cila tabakasından dolayı çizilmezler.

Baskı malzemelerinden üretildikleri için desen vermesi kolaydır. Bir çok farklı renk tonlarında ve desenlerde laminat parke türü bulunmaktadır. Vernik ve boya istemezler. Laminat parkenin dezavantajları ise; Laminat parkelerin hava geçirgenlik özellikleri yoktur, kimyasal madde içermektedirler. Laminat parke ve lamine parke bu durumda sağlık açısından değerlendirilebilir. Ayrıca onarılmaları mümkün değildir. Kırılmalar ve bozulmalar olduğunda yenilenmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder